Monday, July 27, 2015

The English Alphabet

Kilde: Fotolia.com

Det kan virke barnslig, men det er viktig å lære seg det engelske alfabetet. Om du lærer deg alfabetet skikkelig, vil det blant annet hjelpe seg til å bruke ordboka på en bedre måte. Raskere. Øv samtdig inn riktig uttale på bokstavene slik som de skal uttales på engelsk. Det fine er at alfabetet på norsk og alfabetet på engelsk nesten er like. Forskjellen er at norsk har tre ekstra vokaler på slutten. Det betyr at innsatsen du bruker på å lære alfabetet på engelsk også hjelper deg når du skal bruke norsk ordbok.
Hva kaller vi det? En vinn-vinn-situasjon.


Den første videoen her viser alfabetsangen som alle amerikanske barn lærer. Kanskje man lærer denne i Strorbtritannia også. Det er jeg ikke sikker på. Dette er uansett en koselig sang du kan bruke mens du øver.


I denne neste videoen får du en forklaring på hvordan de ulike bokstavene uttales. Her skiller Ronnie mellom vokaler og konsonanter. Vokaler heter vowels på engelsk. Konsonanter heter consonants på engelsk. Vi deler bokstavene inn i disse to gruppene avhengig av om bokstaven uttales med en eller to lyder. Vokaler uttales med en lyd: a,e,i, o ,u og konsonanter med to lyder som for eksempel b (be), c (se) og d (de).

No comments:

Post a Comment